Vrijwilligers gezocht


Het Nationaal Vlechtmuseum is op zoek naar gezellige, vlotte en actieve vrijwilligers die graag een of meerdere dagen in de week willen komen helpen in ons museum.
In ons museum kun je op verschillende manieren aan de slag/ je steentje bijdragen;

1: Algemene begeleiding/Baliedienst

Dagelijks komen er veel bezoekers in ons museum, zij bezoeken het museum individueel of in groepsverband. Deze gasten betalen de entree bij de balie of laten hier hun museumjaarkaart scannen. De gasten hebben vaak een vraag over het museum, over de route, over het ontstaan van de collectie, over een van de tijdelijke exposities en andere zaken. De balie van het Vlechtmuseum is tegenwoordig gevestigd in Cultuurplein ‘t Vlechtwerk. Hier zitten ook de bibliotheek en de wereldwinkel.

Het museum is tevens toeristisch informatiepunt. Wij hebben veel folders en routekaarten in de winkel liggen. Toeristen komen dus ook voor informatie bij jou.
Lijkt het je leuk om gasten te woord te staan, hen de juiste kant op te sturen, vragen te beantwoorden en overige zaken te regelen voor groepen bezoekers? Dan is dit de functie voor jou!

2: Gids

Als gids begeleidt je de groepen door het museum. Je vertelt in de verschillende zalen over de geschiedenis, de objecten en de school. Samen met de andere gidsen neem je de groep mee op een reis door het museum.

3: Schoonmaak

Een schoon museum is natuurlijk heel belangrijk. De verschillende zalen, de objecten, de toiletten en de gang. Wij willen alles graag goed bijgehouden hebben. Vind je het leuk om 1 of 2 ochtenden bij ons te komen schoonmaken? Dan is deze functie jou op het lijf geschreven.

Wat hebben wij je te bieden?

In ons museum werken wij met een groep van vast personeel en vrijwilligers. De koffie en thee staan altijd klaar. Iedere dag is anders en er valt altijd wat te beleven. Het museum is het hele jaar open van dinsdag t/m zterdag. Op 1 januari, 1e paasdag, 1e pinksterdag en 1e en 2e kerstdag zijn we gesloten.
In de eerste dagen als nieuwe vrijwilliger zal je samen met een reeds actieve vrijwilliger kennismaken met het museum en uw taken.

Lijkt het je leuk om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij het Nationaal Vlechtmuseum Noordwolde?
Neem dan contact op met Bianca Veldhuizen telefoon 0561 – 431885 of mail naar bianca@vlechtmuseum.nl