Skip to main content
Nationaal Vlechtmuseum

Maak je eigen lampion

Op woensdagmiddag 8 november kun je zélf een lampion maken. Onze ervaren vlechters helpen je daar natuurlijk bij. Het begint om 13.30 uur en duurt tot 16.00 uur. Als je iets langer naar school gaat: geen probleem. Dan schuif je gewoon wat later aan. Voor €10 maak je dan je eigen, unieke lampion. In die prijs zit ook de draagstok, inclusief batterijen en een lampje en je krijgt die middag natuurlijk ook wat drinken met wat lekkers erbij.

Opgave
Als je zo’n eigen lampion wilt maken, geef je dan snel op. Dat kan via de speciale knop op deze pagina. Er kunnen 16 kinderen meedoen.

Met die lampion kun je dan op zaterdagavond 11 november gratis door het museum, maar ook als je niet bij ons een lampion maakt, ben je welkom en is het gratis! Jong of oud, het maakt niet uit. Ook ouders van heel kleine kinderen mogen natuurlijk als begeleiding mee naar binnen.

We hebben het museum spannend verlicht: een heel lange slinger met kleine lichtjes leidt je door de gangen en zalen van ons mooie gebouw. Gewoon om eens te kunnen kijken waar jongens en meisjes 100 jaar geleden naar school gingen en leerden hoe je stoelen moet maken. Ook is het natuurlijk leuk om de lichtjes te volgen in het voor de rest bijna donkere gebouw. Echt spannend dus!

Kom jij ook?
Tussen 18.00 en 20.00 uur zetten we de deuren open. Vanaf het Mandehof plein zie je wel waar je moet zijn. Natuurlijk is het gratis! Bovendien krijg je bij de uitgang wat lekkers, want dát hoort nou eenmaal bij Sint Maarten, vinden wij!